Λαπαβίτσας: Σκληρή επιστημονική τεκμηρίωση, πυξίδα για πολιτική δράση!


Σε μια πλημμυρισμένη από κόσμο αίθουσα του ΣΙΝΕ "ΑΛΚΥΟΝΙΣ" άνοιξε και με "σκληρή επιστημονική τεκμηρίωση" (Λαπαβίτσας) πλέον,  η συζήτηση για την εναλλακτική των μνημονίων, της λιτότητας, και της εθνικής αιχμαλωσίας πορεία, στην κατεύθυνση μιας συνολικής αναμόρφωσης της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.
 Το μόνο που χρειάζεται, όπως ειπώθηκε, είναι ο Ελληνικός λαός που είναι σε αναζήτηση να την γνωρίσει.
Αν την πιστέψει, αν ξεπεράσει τις φοβίες της προπαγάνδας και τις υστερικές κινδυνολογικές κραυγές, τότε μπορεί  να γίνει χιονοστιβάδα σάρωσης του ευρωμονόδρομου!
Η έξοδος είναι πλήρως εφικτή και η αναταραχή που θα προκαλέσει είναι αντιμετωπίσιμη, αρκεί να υπάρξει ένα μίνιμουμ αποφασιστικότητας και κοινωνικής προετοιμασίας.
Αντίθετα δεν υπάρχει καμία προοπτική για την χώρα, αν παραμείνει στον ζουρλομανδύα του ευρώ και δεν ανακτήσει τη λαϊκή και την εθνική κυριαρχία.
Αυτό με λίγα λόγια είναι το πολιτικό συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε, από τη χθεσινή παρουσίαση της επιστημονικής δουλειάς των Κώστα Λαπαβίτσα (καθ. Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου), Θόδωρο Μαριόλη (καθ. Πολιτικής Οικονομίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο), Κων/νο Γαβριηλίδη (περιφ. σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας), και την συμβολή των  Στέφανο Φασίνα (βουλευτής, πρ. αναπλ. υπουργός Οικονομικών Ιταλίας) και Σέρτζι Κουτίγιας Ισπανό οικονομολόγο, μελετητή.
Η μελέτη και η επιστημονική τεκμηρίωση όμως είναι το εργαλείο, ο μπούσουλας, η πυξίδα  της πολιτικής δράσης που πρέπει να υπάρξει από ένα ευρύ, λαϊκό και πατριωτικό μέτωπο που πρέπει να συγκροτηθεί από τις πολιτικές δυνάμεις (που συμφωνούν βεβαίως σε μια τέτοια πορεία).
Σκόπιμα πιστεύω οι μελετητές δεν κάνουν συγκεκριμένη αναφορά σε υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις. Είναι μια μελέτη που μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τον πολιτικό σχεδιασμό των Κομμάτων, κυρίως της Αριστεράς που έχουν ταχθεί κατά του Ευρώ και της ΕΕ, για κοινή δράση και συμπόρευση. Συμπεριλαμβανομένου βεβαίως του ΚΚΕ, που σαν κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Αριστερά, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο Λαό, παίρνοντας πρωτοβουλίες προς αυτή τη κατεύθυνση.

περισσότερες φωτογραφίες εδώ