ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑ


Το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό έργο της Αττικής, η επέκταση της Γραμμής 3 από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Δημοτικό Θέατρο, μπήκε αισίως στην 5η χρονιά του και πλέον τα έργα είναι σε αρκετά ώριμο στάδιο (τα έργα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2012).
Η απόφαση που ελήφθη για την τμηματική παράδοση της μεγάλης επέκτασης σε 2 δόσεις, διευκολύνει και την κατασκευή αλλά και τη λειτουργία της γραμμής μεγαλώνοντας τμηματικά το δίκτυο. Έτσι, όπως έγινε γνωστό από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό, κο Θεόδωρο Παπαδόπουλο, πριν από λίγες μέρες, το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα παραδοθούν σε λειτουργία οι 3 πρώτοι σταθμοί της επέκτασης ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ και ΝΙΚΑΙΑ.
ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑ (ο ώριμος σταθμός)

Ο σταθμός ΝΙΚΑΙΑ είναι επίσης ιδιαίτερα ώριμος κατασκευαστικά. Έχουν ξεκινήσει αρχιτεκτονικά τελειώματα καθώς ολοκληρώθηκε ο φέρων οργανισμός. Τοιχοποιία, επιχρίσματα, βαψίματα και εργασίες Η/Μ είναι σε πλήρη εξέλιξη. Την ίδια ώρα έχουν εγκατασταθεί 8 από τις 14 κυλιόμενες κλίμακες.
Στο εξωτερικό του σταθμού, έχει ολοκληρωθεί η πλάκα οροφής και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η επίχωση και η οριστική αποκατάσταση της πλατείας. Η απόδοση του εργοταξίου θα γίνει με τη λειτουργία του σταθμού το 2019.
από ypodomes.com