Πλούσιος απολογισμός έργου ενός μηνός της Ομάδας Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Κόρφου.



Μετρούν ένα μήνα ύπαρξης και δράσης και ήδη έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν πάρα πολλά! 

Πρόκειται για την   Ομάδα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Κόρφου, (Ο.Α.Ε.Κ.) που ήρθε να συνενώσει τα κομμάτια του παζλ της σύνθετης τοπικής κοινωνίας του Κόρφου και να τους προσδώσει μια πρωτόγνωρη δυναμική δημιουργίας νέων δράσεων προς όφελος όλων. 

Με απλές αλλά ξεκάθαρες  αρχές και στόχους, βάζοντας πρώτα το εμείς και όχι το εγώ προτάσσοντας τη συλλογική ανιδιοτελή δράση με όφελος για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και κυρίως για τους ανθρώπους που αντικειμενικά έχουν ανάγκη. 
Ήδη στην ομάδα συμμετέχουν και συνεχίζουν καθημερινά να ενισχύουν, κάτοικοι του Κόρφου αντιπροσωπευτικής σύνθεσης Ντόπιων και "Αθηναίων" αλλά και ολόκληρου του δήμου Κορινθίων.

Ο πρώτος στόχος που έβαλαν, να αξιοποιηθεί το κτίσμα και ο χώρος του εγκαταλελειμμένου δημοτικού σχολείου, να ζωντανέψει σαν πολιτιστικό κέντρο και χώρος κοινωνικής προσφοράς, βρήκε καθολική αποδοχή από την τοπική κοινωνία, και στη συνέχεια έγινε αποδεκτό και από τον Δήμο Κορινθίων.  
Ο στόχος αυτός συνδυάστηκε με μια άλλη διεθνική δράση ενός Ιαπωνικού τηλεοπτικού σώου "μαστόρων" που αναλαμβάνουν να κάνουν σε διάφορες πόλεις του κόσμου, κάποιες  χρήσιμες επισκευές ενώ μετά προβάλουν το σώου στη χώρα τους. Μετά από σχετική  πληροφόρηση της Ο.Α.Ε.Κ. από τον Stavros Kefalas  ότι η Κόρινθος είναι μια από τις επιλεγείσες πόλεις, μετά από σκληρή δουλειά και συνεχή προσπάθεια ενεργειών καταφέρανε να επιλεγεί ο Κόρφος και το  παλιό δημοτικό σχολείο,  στο οποίο θα γίνουν διάφορες επισκευές δωρεάν, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και την τουριστική προβολή της περιοχής.

Στο διάστημα του ενός μήνα συγκροτήθηκε το συντονιστικό της ομάδας, και έγιναν επίσης και άλλες χρήσιμες δράσεις, όπως ο καθαρισμός του σχολείου εξωτερικά και εσωτερικά, η οργάνωση ενός κοινωνικού φαρμακείου  με είδη πρώτης βοηθείας, μάζεμα φάρμακων, βιβλίων και ρούχων, οργάνωση ομάδας χορού, φροντίδα αδέσποτων ζώων, διάθεση τηλεφώνων ανάγκης σε ξηρά και θάλασσα με χρήση ταχύπλοου σκάφους. 
Η Ο.Α.Ε.Κ. επίσης θα βοηθήσει και θα συμμετάσχει (με αφορμή την ημέρα κατά των ναρκωτικών) στη Πεζοπορία Κόρφου - Στείρι που διοργανώνουν το Κέντρο Πρόληψης Δίολκος και η Τοπική Κοινότητα Κόρφου, την 1η Ιουλίου 2017.
Ευχόμαστε δύναμη και καλή συνέχεια στην Ομάδα η οποία έχει μότο της το : 
Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη δεν είναι ζήτημα επιβολής. Είναι προσφοράς ψυχής.