Κινητοποιήσεις για την δυσοσμία και την απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων.



Με κινητοποιήσεις χθες και σήμερα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις της Oil One, σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων και εκατοντάδες μαθητές, με κυρίαρχο σύνθημα ''Όχι στα καζάνια - Διεκδικούμε τη ζωή'', διαδήλωσαν και απαίτησαν να "ανακληθούν τώρα οι άδειες εγκαταστάσεων της "Oil-One". 
 
Οι διαμαρτυρίες κορυφώνονται με την κινητοποίηση που διοργανώνουν ο δήμος και φορείς-σύλλογοι της πόλης, το Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα 7:00 στον υδατόπυργο. (προσυγκέντρωση στην πλατεία Ευγένειας 6:00 το απόγευμα).
 
«Καθημερινά τα παιδιά μας, οι μαθητές των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί, οι αθλητές στα γήπεδα, οι κάτοικοι, νέοι και ηλικιωμένοι, δοκιμάζονται από τους ρύπους και αέρια των εγκαταστάσεων επεξεργασίας πετρελαιοειδών της OilOne, από την τσιμεντόσκονη του εργοστασίου Lafarge, με την απειλή της πιθανής λειτουργίας των παλαιών δεξαμενών των ΕΛΠΕ (βλέπε Oil-One), με σοβαρό κίνδυνο της ζωής μας και με μόνο κέρδος την αύξηση κερδών των επιχειρηματιών»,  αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.