Συζήτηση και απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων την Παρασκευή 29 Ιουνίου.


Ο Δήμος Αγράφων μετά από αίτηση του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συζητήσει το θέμα «Αιολικά πάρκα στην περιφέρεια του Δήμου», με διάθεση απ' ότι φαίνεται, υποβάθμισης του, παρά τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν από φορείς και κατοίκους της περιοχής, για την τοποθέτηση τους στα Άγραφα.
Αυτό προκύπτει δεδομένου ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα, (που ζητήθηκε να συζητηθεί σαν μοναδικό), το αφήνουν να συζητηθεί τελευταίο στη συνεδρίαση του ΔΣ, ενώ θα προηγηθεί, (με εισήγηση του Δημάρχου), θέμα για απόφαση  "Διοργάνωσης ημερίδας ενημέρωση για τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα."........
"Σας προσκαλούμε στην 10η ΤΑΚΤΙΚΗ Συνεδρίαση για το έτος 2018 που θα γίνει στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στο Κερασοχώρι στις είκοσι εννέα(29) του μηνός Ιουνίου έτους 2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:"
----------------------------------
"33. Διοργάνωση ημερίδας με θέμα ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ(κατόπιν έκδοσης των σχετικών αδειών εγκατάσταση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) καθώς και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις ανάγκες αυτής. – Εισηγητής : κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, Δήμαρχος
34. «Αιολικά πάρκα στην περιφέρεια του Δήμου» για ενημέρωση, συζήτηση, λήψη απόφασης ή όχι.(κατόπιν αιτήματος του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγράφων).

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 
Αθανάσιος Σταμούλης"


Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μπαμπαλής σαν επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Αγράφων το 2011, είχε ξεκάθαρα διαφωνήσει με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Άγραφα, όπως προκύπτει από το κείμενο που δημοσιεύουμε πιο κάτω.





Ο πρώην βουλευτής Θωμάς Κώτσιας αναφέρει σχετικά σε ανάρτηση του στο fb: 

Αγαπητοί φίλοι, να ξεκαθαρίσουμε ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν από τον Δήμαρχο το 2011 σαν αντιπολίτευση τότε. Σήμερα ο Δήμαρχος και το Δημ. Συμβούλιο δεν έχουν ξεκαθαρίσει την θέση τους και για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν μπορούν να μην έχουν ξεκάθαρη απόφαση. Το 1/3 των μελών του Δημ. Συμβουλίου, φορείς και κινήματα έχουν ζητήσει να γίνει έκτακτο Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τις ΒΑΠΕ. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ο Δήμος να συμπαραταχτεί με τους φορείς παραμένοντας στις θέσεις που είχαν το 2011 και όλοι μαζί ενωμένοι να υπερασπιστούμε τον τόπο μας.