Πικρό γέλιο...



Μόνο πικρό γέλιο μπορεί να προκαλέσει η προσπάθεια για πολιτική εκμετάλλευση από την πλευρά κομμάτων που έχουν κυβερνήσει μέχρι τώρα, ( κυρίως από τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τα παρακλάδια τους ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΚΕΝΤΡΩΟΙ, ΧΑ). 
Είναι πολύ νωπό στη μνήμη μας, πως οι κυβερνήσεις των κομμάτων αυτών, έμπρακτα χειρίσθηκαν αντίστοιχα τις συνέπειες, από πυρκαγιές και πλημμύρες, πως σχεδίασαν και εφάρμοσαν την πολιτική προστασία, πως διαχειρίστηκαν την πολιτική γης, τα αυθαίρετα, τα δάση και τους δασικούς χάρτες, τη "νόμιμη συναλλαγή" κάτω από το τραπέζι με αντάλλαγμα την ψήφο των πολιτών και την επανεκλογή τους! 
Φανερώνουν επίσης υποκρισία, γιατί το σημερινό κυβερνητικό κόμμα, εφαρμόζει μια χαρά τις ίδιες πολιτικές, τις δικές τους πολιτικές που εφάρμοζαν μέχρι τώρα, όσο ήταν αυτοί διαχειριστές, πολιτικές που είναι παγιωμένες στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα από τα κόμματα διαχείρισης του καπιταλισμού. 
Και φυσικά μια χαρά τα κατάφερε να εφαρμόσει τις πολιτικές που χαράζουν οι εταίροι της ΕΕ και επιβάλλουν τα μνημόνια. 
Η μόνη κριτική που μπορεί και πρέπει να ασκείται, είναι από τo σύνολο της αριστεράς, την οποία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε για να αναρριχηθεί στη κυβερνητική εξουσία και να γίνει ένα ακόμα διαχειριστικό απόκομμα του καπιταλισμού.