Ο Λαός του Κερατσινίου-Δραπετσώνας στηρίζει τον Χ, Βρεττάκο..... η ΛΑΕ όχι .


Με έκπληξη διαβάσαμε Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Π.Σ της ΛΑ.Ε στην οποία αναφέρεται ότι: 
"Η ΛΑ.Ε δεν στηρίζει αυτοδιοικητικά σχήματα που αποδέχονται την υποστήριξη τους από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και άλλες συστημικές δυνάμεις. Η ΛΑ.Ε δεν στηρίζει την δημοτική παράταξη «Άλλος δρόμος» του Χρ. Βρεττάκου στο Κερατσίνι."

Ακολούθησε ανακοίνωση μελών της Οργάνωσης Κερατσινίου – Δραπετσώνας της ΛΑ.Ε . που υποστηρίζει τα εξής :

"Διαβάσαμε με λύπη μας, την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, όπου ανήκουμε πολιτικά και οργανωτικά ,με την οποία πληροφορούμαστε την μη στήριξη της Δημοτικής παράταξης «Άλλος Δρόμος» ,στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές .
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Άλλος Δρόμος» που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2013 ως μία πρωτοβουλία πολιτών από ένα ευρύ φάσμα της Αριστεράς ,όρισε πως η κίνηση είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικοϊδεολογικής κατεύθυνσης , αρκεί να αποδέχονται την ιδρυτική της διακήρυξη. Στο πλαίσιο αυτής στόχος μας ήταν «να ξαναγίνει ο Δήμος , δήμος του Αγώνα,της Αντίστασης και της Ανατροπής των μνημονίων». Όσον αφορά την πολιτική κατεύθυνση της και την οργανωτική της σχέση με τα κόμματα, η δημοτική μας κίνηση « βασίζεται στην παραδοχή της οργανωτικής και πολιτικής αυτοτέλειας της. Η ισοτιμία, ο σεβασμός της διαφορετικής άποψης στα πλαίσια της ιδρυτικής διακήρυξης αποτελούν τη βάση αυτής της σχέσης. Τα προβλήματα που τυχόν θα δημιουργούνται στην πορεία θα λύνονται με κριτήριο την ιδρυτική διακήρυξη και όλοι, πρόσωπα και κομματικοί σχηματισμοί που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια έχουν ως αφετηρία την ειλικρινή διάθεση για ενότητα και συνεργασία και την αποδοχή της διαφορετικότητας όσων συμμετέχουν στην κίνηση.»
Κερδίσαμε τις Δημοτικές εκλογές του 2014 , και λειτουργήσαμε ως διοίκηση του Δήμου παράγοντας έργο το οποίο είναι παραδεκτό από φίλους και αντιπάλους , χωρίς να απεμπολήσουμε τις πολιτικές αξίες και τις ιδρυτικές μας αρχές. 
Όσοι από μας υπηρετήσαμε είτε από θέσεις ευθύνης είτε ως μέλη της κίνησης, παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε αυτά τα χρόνια ,κυρίως απ την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε, δρώντας συλλογικά και παράγοντας πάντα έργο με αντιμνημονιακό πρόσημο (αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων κατά του ξεπουληματος του λιμανιού και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, καθώς και της αστυνομικής βίας και των διώξεων των αγωνιστών του κινηματος κατά των πλειστηριασμών, κατά του Υπερταμείου, προσφυγη στο συμβούλιο της επικρατείας για το Υπερταμείο , κατά του Κλεισθένη και της κρατικής υποχρηματοδότησης , κινηματικές δράσεις όπως διαμαρτυρίες κατά της OIL ONE στο Υπουργείο Περιβάλλοντος,διαμαρτυρία στο Υπουργείο Οικονομικών για το Υπερταμειο, κινητοποίηση για την επαναλειτουργία της παιδικής στέγης ΚΡΩΣΦΗΛΔ). Στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής παράξαμε έργο ανακούφισης των δημοτών από τις συνέπειες των μνημονίων, ιδρύοντας κοινωνικό μαγειρείο ,φαρμακείο, παντοπωλείο, ιχθυοπωλείο ,θέτοντας σε λειτουργία τρεις καινούριους παιδικούς σταθμούς (καταργήσαμε τα τροφεία σε όλους τους παιδικούς σταθμούς) και κάνοντας σημαντικά έργα συντήρησης στις σχολικές μονάδες του Δήμου. Τέλος, δημιουργήσαμε τον πολυχώρο αναψυχής στην περιοχή των Λιπασμάτων δίνοντας στους δημότες μας την δυνατότητα αναψυχής χωρίς κόστος.
Στην ίδια λογική θέλουμε να πορευτούμε και στις επόμενες εκλογές , έχοντας την βαθειά πεποίθηση πως όπως γίνεται και στην φύση , έτσι και στην πολιτική, όποια κενά αφήσεις από την απουσία σου στην καθημερινή δράση , θα γεμίσουν από άλλες δυνάμεις. Αυτό εμείς δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Δεν μπορούμε να δεχθούμε πως προσωπικές πικρίες και αντιπάθειες , καλυπτόμενες κάτω από «αυστηρές» πολιτικές γραμμές, είναι δυνατό να διαγράψουν τους αγώνες μιας πενταετίας και να δυναμιτίσουν την πορεία της Δημοτικής μας κίνησης για μια νέα νικηφόρα εκλογική μάχη.
Περδίκη Γιώτα
Ραπανάκης Μανώλης
Θεοτοκάτος Σπύρος
Καπελας Στέφανος
Λεριού Λίλη
Λεριός Στάθης
Ντινιεράκης Στέλιος
Μπέλκα Μαριάννα
Ντινιεράκη Γιάννα
Βαρλά Σταυρούλα
Βαρλάς Κοσμάς
Δρόσου Νατάσσα
Η Σταυρούλα Συράκου σε ανάρτηση της στο fb αναφέρει για το παραπάνω κείμενο:

"Ο μόνος λόγος που δεν υπέγραψα αυτό το κείμενο εξ αρχής είναι γιατί εδώ και αρκετό καιρό για διάφορους λόγους έχω απομακρυνθεί από την ΛΑ.Ε. Επομένως, με βάση τα δικά μου κριτήρια για την κομματική ένταξη, θα ήταν "άκομψο" να υπογράψω ένα κείμενο μελών που απευθύνεται εκτός από την κοινωνία και στην κομματική οργάνωση. Ωστόσο, συμφωνώ απόλυτα με το περιεχόμενο του.
Η δημοτική κίνηση ΑΛΛΟΣ ΔΡΌΜΟΣ προϋπήρχε της διάσπασης του ΣΎΡΙΖΑ. Και ήδη από τη δημιουργία της κάποιοι άνθρωποι δώσαμε μάχη, ώστε να είναι μια αυτόνομη δημοτική κίνηση που να συσπειρώνει τους ανθρώπους στη βάση ενός πλαισίου αξιών και ενός προγράμματος, που αφορά στην πόλη μας, μακριά από λογικές κομματικής ευθυγράμμισης είτε αυτή η ευθυγράμμιση μας συμφέρει είτε όχι.  Επειδή, λοιπόν, η δημοτική κίνηση δεν απεμπόλησε αυτό το πρόγραμμα και αυτές τις αξίες, αλλά αντιθέτως, κατά τη γνώμη μου, τα υπηρετεί και ως δημοτική αρχή, η αποχώρηση θα ήταν για εμένα μια ανέντιμη πράξη και όχι το αντίθετο."

Είναι σαφές για μας ότι, η απόφαση αυτή του Π.Σ της ΛΑ.Ε, βρίσκεται μακρυά από την πραγματικότητα της τοπικής κοινωνίας, η οποία εκτιμά σαν θετικό το έργο του "Άλλου δρόμου" και του δήμαρχου Χρ. Βρεττάκου, στηρίζοντας την επανεκλογή του.