Η ′′ Μεγάλη Απόδραση ′′ απο τους EMPTY FRAME



 

Πέρασε ένας χρόνος από την αποχώρηση του Antonis Kourafelkythros, έκτου μέλους στην μπάντα των Empty Frame και το νέο πενταμελές πλέον σχήμα, συνεχίζει δυναμικά με νέο υλικό και σχέδια την επιτυχημένη 15ετή πορεία του. Με αναδιάταξη ρόλων, ανασύνθεση οργάνων και μεγάλη όρεξη για να παρουσιάσουν τα νέα τους κομμάτια όταν το επιτρέψουν οι δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.
Στο μεταξύ κρατώντας επαφή με το κοινό τους συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα στο :

  • MERCH of the Bands bazaar (Hip-Hop & Rock Edition) | Τεχνόπολη!
  • Σε μια μεγάλη μουσική συλλογή που συγκέντρωσε κομμάτια από 160 εγχώριους καλλιτέχνες η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να στηρίξει τους ανθρώπους που δοκιμάζονται στη Μόρια. Όλα τα έσοδα της συλλογής «Unity vol 1» θα διατεθούν αποκλειστικά για την συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας στους πληγέντες.
  • Πρόσφατα μας χάρισαν μια βιντεοσκόπηση (από τους φίλους Χαοτικό Καταστροφέα και Nikos Katsaros) του νέου τους τραγουδιού με τίτλο ′′ The Great Escape ′′ από μια πρόβα πριν το lockdown, προτρέποντας μας να το απολαύσουμε και να φροντίσουμε να μείνουμε δυνατοί!! Η ′′ Μεγάλη Απόδραση ′′ βασίζεται στην ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που βρήκε επιτέλους ασφάλεια και φιλία κάπου στην Αθήνα.
Κλίκ εδώ για το βίντεο  https://fb.watch/2p-OPpASsL/ 

 Να αναφέρουμε επίσης, ότι πριν δυο μήνες ο Γιάννης Αλεξίου στο ogdoo.gr, συμπεριέλαβε 2 άλμπουμ των EMPTY FRAME στα 100 καλύτερα άλμπουμ της Ελληνικής Σκηνής (2000-2020) γράφοντας:
19. Empty Frame – They Think We Are Eskimos (Legend, 2011)



Τι ωραία folk-rock από ένα συγκρότημα που καταξιώθηκε στις συναυλίες του και μετά μπήκε στο στούντιο. Ένα από τα άλμπουμ που συζητήθηκαν και αγαπήθηκαν στην πρώτη εικοσαετία του αιώνα που διανύουμε. Κρίμα που δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε βινύλιο η δουλειά αυτή.

20. Empty Frame - The Blackbird Flies (Bminor Recs, 2014)



Εδώ ο ήχος τους αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο καθώς το άλμπουμ κυκλοφόρησε και σε διπλό βινύλιο. Μάλιστα περιέχει κι ένα από τα ωραιότερα τραγούδια της περιόδου που καλύπτεται εδώ, το “Helicopte