Γιατί με το ΚΚΕ...

 


Στις βουλευτικές εκλογές του Μάη 2023 θα ψηφίσω συνειδητά ΚΚΕ όπως έκανα και το 2019, γιατί πιστεύω ότι το ΚΚΕ βρίσκεται πιο κοντά στις ιδεολογικές μου αρχές και έχει μεγαλύτερη επαφή και προσέγγιση με την εργατική τάξη. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι επικροτώ όλες τις αποφάσεις του ή ακόμη και πλευρές της πολιτικής πρακτικής του. Έχω σοβαρές ενστάσεις γιατί απορρίπτει την ανάγκη μεταβατικού προγράμματος σε μια ενιαία επαναστατική διαδικασία μετάβασης προς τον σοσιαλισμό. Ένα μεταβατικό πρόγραμμα που η έξοδος από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ θα μπαίνουν ως οι κύριοι άμεσοι στόχοι, που θα συσπειρώνει και ενώνει τις κινητήριες δυνάμεις που θα το επιβάλλουν από τα κάτω,  ανατρέποντας τους συσχετισμούς δυνάμεων, ώστε το επόμενο βήμα να είναι ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός.  Παράλληλα πιστεύω πως χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση η πολιτική συμμαχιών του, η αντιμετώπιση του μαζικού κινήματος και της τοπικής αυτοδιοίκησης, πεδία στα οποία στο παρελθόν έχει δώσει και έχει πάρει πάρα πολλά! Ασφαλώς συμπορεύομαι με τον λαό και τα μέλη του ΚΚΕ δεν έχω όμως ιδιαίτερη εκτίμηση για ορισμένα ηγετικά του κλιμάκια, για την μηχανιστική ακολουθία τσιτάτων και αποφάσεων, για  λογικές που οδηγούν στο "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"! 

Είναι οι λόγοι που μάλλον με "έβγαλαν" εκτός οργάνωσης το 1991. 

Θεωρώ πως παρά τις σημαντικές διαφορετικές εκτιμήσεις μου για την πολιτική του, την επιλογή να ψηφίσω ενα άλλο κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς την απορρίπτω γιατί θεωρώ πως έτσι αποδυναμώνεται  ο ρόλος και η ενότητα της εργατικής τάξης και επίσης το όριο του 3% οδηγεί την αριστερή ψήφο μου στα διαχειριστικά κόμματα! Με αυτή την έννοια δεν θεωρώ ότι η άνοδος του ποσοστού του, και με την δική μου ψήφο, επιβραβεύει την τρέχουσα πολιτική του. Ειναι θετική ψήφος στήριξης στο κόμμα της εργατικής τάξης, με κριτική διάθεση και προτροπή, με τον ηγεμονικό ρόλο που εκ των πραγμάτων έχει, να  πάρει χωρίς φόβο και καχυποψία εκείνες τις αποφάσεις και εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται,  ώστε να γίνει πόλος συσπείρωσης και ενότητας της εργατικής τάξης για την πραγμάτωση του ιστορικού της ρόλου!!